Dave Lageschaar, Manager Innovatie & Productontwikkeling bij Bribus: “We hebben onszelf dit ambitieuze doel gesteld en het als team bereikt. Het behalen van het hoogst haalbare niveau is een prestatie waar we trots op mogen zijn!”
Wat betekent niveau 5?
Niveau 5 gaat verder dan het reduceren van uitstoot binnen onze eigen bedrijfsvoering. Het staat voor het actief betrekken van toeleveranciers, klanten en andere partners om duurzaamheid door de hele keten te stimuleren. Dit vraagt om samenwerking, transparantie en een visie op de toekomst. Samen bouwen we aan een schonere wereld.
Hoe hebben we niveau 5 bereikt?
Sinds 2022 zijn we gecertificeerd voor niveau 3. Om niveau 5 te behalen hebben we allereerst de uitstoot in de keten in kaart gebracht. We hebben twee ketenanalyses uitgevoerd waarin doelen zijn gesteld om CO2-uitstoot in de keten te reduceren en samenwerking in de keten te stimuleren. Daarnaast nemen we deel aan enkele sectorinitiatieven waarmee we onderdeel uitmaakt van innovatie en kennisdeling in de sector.
CO2-reductie bij Bribus
Bij Bribus investeren we in energiebesparing, duurzame energie en het verminderen van CO₂-uitstoot. De CO₂-Prestatieladder, ontwikkeld door Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO), helpt ons deze doelen te bereiken. De ladder is opgebouwd rondom vier pijlers die richting geven aan onze aanpak:
- Inzicht: identificatie van energiestromen en de CO₂-footprint.
- Reductie: ontwikkelen van doelstellingen voor CO₂-reductie.
- Transparantie: structureel communiceren over het CO₂-beleid.
- Participatie: deelnemen aan initiatieven in de sector op het gebied van CO₂-reductie.
Dankzij dit certificaat zetten we een grote stap in onze duurzaamheidsambities. Samen met onze partners blijven we werken aan een schonere wereld. Dit maakt een Bribus keuken, een bewuste keuze.