Hoe het allemaal begon
1929
Oprichting Ten Brinke en Bussink
Hendrik ten Brinke en Jan Bussink starten in Dinxperlo een timmerfabriek genaamd Ten Brinke en Bussink.
1945
Wederopbouw fabriek
De fabriek van Ten Brinke en Bussink heeft flink geleden onder de Tweede Wereldoorlog. Snel na de oorlog vindt de wederopbouw van de fabriek plaats.
1958
Van timmerfabriek naar keukenproducent
De presentatie van een keukentype op de woningbeurs in Utrecht is de aanleiding om de keukenactiviteiten door te ontwikkelen.
1966
Herkomst naam Bribus
In 1966 zetten de zonen van de oprichters het bedrijf voort onder de naam Bribus. Dit is een samentrekking van de achternamen Ten Brinke en Bussink.
1968
Bribus groeit
Aan de Industriestraat breidt het bedrijfscomplex uit met ruim 3 hectare na aankoop van het atelier van Textielfabriek Willink.
1977
Oprichters en opvolgers
J.H. Bussink - 1910 | J.H. Bussink - 1904 | B.H. ten Brinke - 1929 | H.B. ten Brinke - 1938 | B.Th. ten Brinke - 1977
1987
100% keukens
De timmeractiviteiten worden afgesloten waardoor de focus volledig op de keukenproductie ligt.
2009
Nieuw pand
Bribus betrekt een extra pand aan de overkant van de straat en voegt zo 20.000 vierkante meter bedrijfsruimte toe.
2012
Oprichting Bribus Extra
Om de markt beter te bedienen, voegt Bribus een dienstverlening toe met de oprichting van Bribus Extra.
2013
Bribus ECO
Bribus lanceert een nieuw keukenprogramma: de Bribus ECO-serie. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid komen tot uiting in een tastbaar Bribus product.
2016
Bribus B
Bribus introduceert het stappenplan Bribus B, speciaal ontwikkeld om onze klanten nog beter van dienst te zijn.
2017
Uitbreiding machinepark
Ontwikkeling en innovatie zijn belangrijke pijlers. Bribus schaft twee frontenboor-robots aan om een aanzienlijke efficiëntieslag te maken in het productieproces.
2019
Uitbreiding bedrijfsterrein
Ingebruikname milieustraat en logistieke hal op voormalig Tretford terrein.
2019
Bribus bestaat 90 jaar
Een mijlpaal waar we feestelijk en op een buitengewone manier bij stil staan. Feesten doen wij op z’n Bribus en dat is ouderwets gezellig.
2020
Prototype 2 circulaire keuken in gebruik voor onderzoek
Als voorloper in de transitie naar een circulair gebouwde omgeving ontwikkelt Bribus met onder andere de TU Delft een circulaire keuken. Na een succesvolle presentatie van prototype 1 in 2019 zijn in 2020 meerdere keukens van prototype 2 voor onderzoeksdoeleinden bij bewoners geplaatst.
2021
Extra productiecapaciteit
‘Goed wonen’ doet ertoe. In toenemende mate is er vraag naar keukens gemaakt van duurzaam, degelijk en onderhoudsarm materiaal. Om aan deze groeiende behoefte te blijven voldoen, heeft Bribus de productiecapaciteit geïntensiveerd.
2022
CO₂-Prestatieladder
De CO₂-Prestatieladder geeft inzicht in onze CO₂-uitstoot en helpt ons deze verder te verlagen. Wij zitten momenteel op niveau 3 van de ladder en onze ambitie is om niveau 5 te behalen.
2023
Business Center Amsterdam
Business Center Amsterdam We openen het Business Center in Amsterdam. Een locatie die volledig in het teken staat van inspiratie en beleving.
2023
Nationale Milieudatabase
Als eerste Nederlandse keukenproducent staat Bribus sinds maart 2023 in de Nationale Milieudatabase. De Levens Cyclus Analyse (LCA) laat zien dat de keukens van Bribus steeds duurzamer worden.
2024
Eigenaarschap door de jaren heen
Ten Brinke en Bussink - 1929 | Nobia - 2018 | 02 Capital Partners - 2024