Efficiënt werken met de zorgkeukens van Bribus

St. Pieters en Bloklands Gasthuis is een stichting met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1390. Met twee locaties in Amersfoort, biedt de stichting zorg en woonruimte aan mensen met dementie en mensen met een lichamelijke beperking. In het kader van een renovatieproject heeft Bribus samengewerkt met de medewerkers van het Gasthuis om elf zorgkeukens te ontwerpen en te plaatsen. De eerste twee keukens zijn inmiddels geleverd. 

Logo St. Pieters En Bloklands Gasthuis
St. Pieters En Bloklands Gasthuis

Op zoek naar de juiste keukenpartner

Gerlina Pols, teamleider Horeca & Gastvrijheid bij St. Pieters en Bloklands Gasthuis: “Voor het renovatieproject waren we op zoek naar een keukenpartner die niet alleen vakmanschap levert, maar ook luistert en meedenkt. We wilden een partij die ons begrijpt en actief doorvraagt om tot de beste keukenoplossing te komen. Na gesprekken met verschillende leveranciers kwam Bribus er als beste uit. Ze konden binnen ons project en budget de keukens realiseren.” 

Een keuken die werkt: efficiënt en overzichtelijk

Bij St. Pieters en Bloklands Gasthuis bereiden ze de maaltijden dagelijks vers voor de bewoners; zo wakkeren ze de eetlust van hun bewoners aan. De inrichting van de keuken is daarom van groot belang. Cuinera de Jong, coördinator Facilitaire Dienst bij St. Pieters en Bloklands Gasthuis: “Samen met onze medewerkers én Bribus ontwierpen we de ideale keuken. We vroegen onze medewerkers naar de juiste hoogte van de apparatuur en de indeling van de kasten, zodat alles snel binnen handbereik is.” 

Gerlina voegt hieraan toe: “Een efficiënte en overzichtelijke keukeninrichting stond bovenaan onze wensenlijst. Voor medewerkers is het deels hun werkplek. Er moest daarom genoeg werkruimte zijn voor alle apparatuur, voldoende opbergruimte en alles moest makkelijk toegankelijk zijn. Daarnaast was de veiligheid van de bewoners essentieel, net als het behouden van zicht op hen tijdens het koken. Als een keuken volledig is afgestemd op de zorgvraag en de werkwijze van het personeel, merken we dat medewerkers er efficiënter en met meer plezier werken. Bovendien verlengt dit de levensduur van de keuken aanzienlijk.”

Slimme keuzes voor duurzame keukens

Gerlina: “René dacht goed mee over hoe we ons budget het beste konden verdelen. We wilden graag een duurzame keuken die jaren meegaat en een professionele vaatwasser. Door een slimme combinatie van materialen zoals spaanplaat en multiplex heeft Bribus dit mogelijk gemaakt, en dat allemaal binnen ons budget.” 

Montage met zorg

Gerlina: “We merkten dat de monteurs ervaring hadden met het werken in een (woon)zorg-omgeving. Ze hielden veel rekening met de bewoners.” René haakt hierop in: ‘We sturen monteurs die weten dat ze in een (woon)zorg-organisatie terecht komen én wat daarbij komt kijken. Van het niet laten slingeren van gereedschap en direct opruimen van afval tot het beperken van geluidsoverlast. Dit team selecteren we speciaal voor de (woon)zorg.”

Keukens vol gemak

Na zes maanden gebruik zijn de medewerkers van het Gasthuis nog steeds enthousiast over de nieuwe keukens. De professionele vaatwasser heeft het werk aanzienlijk vergemakkelijkt, en de efficiënte indeling zorgt voor een vlotter verloop van de dagelijkse werkzaamheden. Ook de communicatie met René en het team op de binnendienst verliep soepel. Cuinera: “Bellen ging makkelijk, ik heb nooit de voicemail hoeven inspreken, en ze reageerden altijd snel op mijn e-mails. We zijn erg tevreden met het werk van Bribus, de plaatsing van de derde keuken staat al gepland.”

René dacht goed mee over hoe we ons budget het beste konden verdelen.

Gerlina Pols - teamleider Horeca & Gastvrijheid

Bekijk ook de volgende referenties