Kun je een beeld schetsen van wat zo’n investering betekent voor de productiviteit?
Nou, het is natuurlijk een heel proces op het moment dat een deel van het machinepark vervangen wordt. Maar als de zaak eenmaal draait, dan zie je dat er al gauw drie maal zoveel onderbouwkasten gemaakt worden als in de oude situatie. Dat zijn forse stappen. En misschien ook wel typerend voor de ontwikkelingen bij Bribus. En je merkt dat we nu ook alweer kritisch aan het kijken zijn hoe we dit nóg meer kunnen verhogen.
Hoe zag jouw eerste periode bij Bribus eruit?
Dat stond volledig in het teken van uitgebreid kennis opdoen van het product. Erg prettig, want de tijd die je in het begin neemt voor een nieuwe werknemer, die betaalt zich later weer uit. Je krijgt eerst de ruimte om op een vaste stek je draai te vinden, daarna kom je ‘in de roulatie’. Verder wordt er veel geïnvesteerd in kennis door middel van trainingen omtrent de machines. Dit zijn natuurlijk complexe apparaten, dus daar mag best wat tijd voor genomen worden.
Waarom Bribus?
Nou, je werkt gewoon aan een ontzettend mooi product. Ik heb zelf ook een Bribus-keuken thuis. En zo kijk je ook rond als je bij andere mensen thuis bent. Het brengt een gevoel van trots met zich mee. We zijn zeker niet het enige keukenbedrijf, maar als je ziet hoeveel hier de deur uitgaat, dat is gewoon erg knap. Van hout zoiets moois maken, al die handelingen en dan het resultaat, prachtig toch? En fabriekswerk hier is verre van eentonig. Het werk is niet smerig, wat sommige mensen misschien nog steeds denken. Je kunt hier bij wijze van spreken van de grond eten. Op die gezonde werkomgeving wordt ook goed gelet en op gehamerd.
Wat ook belangrijk is, is dat je je ei kwijt kunt. Ideeën die vanuit de praktijk – van de werkvloer – worden aangedragen, worden zo veel mogelijk concreet gemaakt. Dankzij werkgroepen blijft het niet bij plannen maken, maar wordt een goed plan ook écht uitgevoerd.
Ideeën worden concreet opgepakt.